Derfor bør du ta vare på hjernehelsen

Hjernen er uerstattelig! Den er faktisk det eneste organet i kroppen vår som ikke kan byttes ut.

Tran for god hjernehelse
Hjernens helsetilstand påvirkes av hva vi spiser og hvor fysisk aktive vi er.
Sørg for at kostholdet ditt inneholder nok omega-3 fettsyrer. De viktige omega-3 fettsyrene er sentrale byggeklosser og spiller en viktig rolle i de komplekse mekanismene i hjernen.

Fettsyrene bidrar til en smidig membran og bedrer kontakten mellom nervecellene i hjernen. I omega-3 rike nerveceller går signalene raskere og nettverket av nerveceller fungerer mer effektivt. Omega-3 fettsyrene er ikke bare viktige for oppbyggingen av hjernen vår i barneårene. Vi trenger også omega-3 fettsyrene for å holde hjernen i form hele livet.

Proppfull av Omega-3 fettsyrene DHA og EPA
Kroppen produserer ikke nok omega-3 fettsyrer på egenhånd. Det er derfor viktig å tilføre disse fettsyrene gjennom kosten for at kroppen skal holde seg frisk og sunn. Spesielt fettsyrene, DHA og EPA, som er viktige for utvikling og vedlikehold av hjerne, hjerte og syn.

Norske helsemyndigheter anbefaler at vi spiser fisk to til tre ganger i uken. Spiser vi ikke nok fisk, bør vi ta kosttilskudd. En daglig dose (5ml) av Era tran gir deg 900mg naturlige DHA og EPA fettsyrer. Tar du en skje hver morgen, etablerer du en god rutine, og gir kroppen en god start på dagen.

En variert hverdag med et stimulerende miljø hvor man lærer nye ting utfordrer og styrker hjernen. Dette gir effekt på hukommelse, konsentrasjon, oppmerksomhet og evnen til å regulere følelser.

Hvordan ta vare på hjernen din?
Når vi lærer nye ting og utfordrer hjernen vår, skaper vi flere og bedre kontakter mellom nervecellene i hjernen. God hukommelse er for eksempel et resultat av at man har skapt flere veier inn til den aktuelle koblingen for minnet i hjernen.

Hjernen er åpen for endringer, læring og tilpasninger hele livet. Kontaktpunkter mellom nerveceller i hjernen som ikke er i bruk svekkes eller deaktiveres. Men, mange av disse nervekoblingene kan gjenopprettes og videreutvikles.

Era tran i esker liggende på et hvitt underlag
Kroppen produserer ikke nok omega-3 fettsyrer på egenhånd. Det er derfor viktig å tilføre disse fettsyrene gjennom kosten for at kroppen skal holde seg frisk og sunn. Era tran gir deg 900mg naturlige Tar du en skje Era Tran hver morgen, etablerer du en god rutine, og gir kroppen en god start på dagen.

Kommunikasjonen mellom nervecellene endrer seg når vi blir eldre. Signaloverføringen er ikke like effektive. De går tregere eller når ikke frem. Det er derfor viktig å utfordre hjernen med ulike typer hjernetrening slik at det dannes nye kontakter mellom nervecellene. Det gjør hjernen sterkere og bedre rustet mot for eksempel demenssykdom.

God hjernehelse bidrar til god livskvalitet og til å forhindre nevrologiske sykdommer.

Hjernetrening
En variert hverdag med et stimulerende miljø hvor man lærer nye ting utfordrer og styrker hjernen. Dette gir effekt på hukommelse, konsentrasjon, oppmerksomhet og evnen til å regulere følelser.

Hjernen er også avhengig av fysisk aktivitet for å fungere best mulig. Trening er ikke bare bra for kroppen, det er også sunt for hjernen. Trening, spesielt kondisjonstrening, har stor positiv innvirkning på hjernen blant annet som følge av økt blodgjennomstrømning og dermed tilgang til næringsstoffer, som er viktige for hjernefunksjonen.

Oppsummert

  • Vær fysisk aktiv
  • Lær deg nye ting
  • Ta tran
To flasker med Era tran ved siden av hverandre. En tranflaske i eske og en tranflaske uten eske.

150ml Era Tran

Flytende fersk og frisk tran hjem til deg 

Husk å bruke koden «MINRUTINE» – Få første flaske gratis når du bestiller ditt abonnement.